TRAINERS
Henk van Straaten
Henk is auteur van diverse romans en heeft als journalist/ columnist geschreven voor o.a. Vrij Nederland en De Volkskrant. Op zijn Facebook pagina schrijft hij regelmatig met veel humor en compassie over alledaagse situaties. Henk laat deelnemers ervaren hoe je via 'automatic writing' creativiteit kunt ontsluiten.
TRAINERS
Lucas Defares
Lucas gebruikt boksen als middel om inzicht te krijgen in je patronen. Hoe reageer je als je onder druk komt te staan? Hou je overzicht en kan je blijven kiezen of ben je reactief? Neem je jouw verlies en ontwikkel je jezelf of frustreert het je en remt het je af?
TRAINERS
Andra Perrin
Andra studeerde modern dans maar raakte al snel in de ban van krijgskunst, en van chi kung; een Chinese bewegingsleer om lichaam en geest in goede balans te brengen en op elkaar af te stemmen. In Aikido behaalde ze de tweede Dan. Bij Your Lab combineert Andra technieken uit Aikido en chi kung om deelnemers lichaamsbewust te maken, en te leren hoe je krachten die op je inwerken, kunt transformeren zodat ze juist voor je gaan werken.
TRAINERS
Jeroen Scholten van Aschat
Jeroen is scenarist en won voor het script van de film De Libi, een Gouden Kalf. Hij studeerde psychologie voordat hij scenario's begon te schrijven. In een scenario heb je vaak drie fasen, die Jeroen ook gebruikt om deelnemers in Your Lab te begeleiden. Wat is je innerlijke conflict? Hoe los dat je op? En hoe neem je die inzichten mee in je nieuwe leven?
TRAINERS
Jan Willem Roos
Jan Willem is Aikido meester. Hij is nieuwsgierig naar de relatie tussen bewegen, emoties en expressie. Wat beweegt ons nu werkelijk? Wat gebeurt er in ons lijf als we contact maken? En hoe kunnen we krachten die tegen ons in werken, transformeren zodat ze voor ons gaan werken? Al deze thema's onderzoekt hij met de deelnemers in Your Lab.
TRAINERS
Sven Lanser
Sven Lanser is acteur en werkt met technieken uit improvisatietheater. Hij is artistiek leider van IMPRO Amsterdam, het grootste festival voor improvisatietheater in Europa. Het draait bij improvisatie om spontaniteit, aanwezig-zijn en verbonden raken, zodat je razendsnel op situaties kunt inspelen. Allemaal thema's die we bij Your Lab relevant vinden.
TRAINERS
Thijs Bayens
Thijs begon als acteur bij het prestigieuze Werktheater. Hij ontwikkelde Café De Wereld, dat jarenlang een vast onderdeel was van De Wereld Draait Door. Met zijn recente project om de verrader van Anna Frank te achterhalen heeft hij wereldwijd succes. In Your Lab gebruikt Thijs acteurs- en regietechnieken om van de innerlijke conflicten van deelnemers creatief materiaal te maken.
TRAINERS
Vincent Boy Kars
Vincent Boy Kars wordt beschouwd als een van de meest talentvolle filmmakers van dit moment. Hij mixt fictie met realiteit en is geïnteresseerd in de psychologie van zijn personages door ze in confronterende scenes te plaatsen. In Your Lab gebruikt Vincent filmwetten: stel dat je leven een film is, welke rol heb je dan en wat wordt je volgende scène?
TRAINERS
Marjan de Haan
Marjan de Haan is geïnteresseerd in hoe familiegeschiedenissen doorwerken in ons leven. Door situaties uit het verleden op te stellen krijg je inzicht in die situaties en kan je door de opstelling te veranderen ervaren waar nieuwe ruimte zit om een meer vrije geschiedenis te gaan schrijven.
TRAINERS
Tim Persent
Tim komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Hij studeerde moderne dans in London en ging aan de slag met toonaangevende gezelschappen in New York. In Nederland was hij onderdeel van De Rotterdamse Dansgroep. In 2018 begon hij te studeren bij Alexandre Munz, een toonaangevende danser in Berlijn die een unieke bewegingsleer ontwikkelde dat bekend staat als Safe Floor Method. Tim is de enige in Nederland die deze methodiek doceert, waarbij je met simpele oefeningen het bindweefsel masseert en veel meer energie en ruimte in je lichaam ervaart.
TRAINERS
André Platteel
André Platteel is oprichter van Your Lab en vaste trainer. Hij heeft zich de afgelopen jaren verdiept in allerlei technieken om de impact van trauma te transformeren. Hij is geïnteresseerd in zowel Oosterse als Westerse filosofie en in nieuwe ontwikkelingen in psychologie en sociologie. Die interdisciplinaire interesse zorgt ervoor dat hij helder duiding kan geven, zowel op individueel niveau als waar we collectief als samenleving in verkeren.
TRAINERS
Rob Koning
Rob Koning, alias Mr Breath, brengt je met technieken uit transformational breathing op een veilige manier in contact met je lichaam. Plekken waar spanning zit kun je met zijn ademtechniek transformeren, zodat er meer ruimte en vrijheid komt. Rob is ook gecertificeerd trainer van de Ice Man-methode, waarin je leert omgaan met stressvolle situaties.
TRAINERS
Jaap Duin
Jaap Duin is psycholoog en heeft zich gespecialiseerd in communicatie. Wat komt er allemaal bij kijken om jezelf in de buitenwereld te presenteren? Hoe bouw je een verhaal op? Hoe maak je contact met anderen? Hoe zorg je dat je aanwezig en authentiek bent in je manier van relateren, of dat nou tijdens een presentatie is voor duizend man of in een privé-gesprek? Op al die terreinen begeleidt Jaap deelnemers bij Your Lab.
TRAINERS
Jan van Mersbergen
Jan van Mersbergen is een Nederlandse romanschrijver. Het NRC noemde hem een van de beste schrijvers van Nederland. Jan organiseert maandelijks De Vertellers, waarin hij mensen uit de literatuur, theater en acteerwereld uitnodigt over de kunst van het vertellen. Bij Your Lab gebruikt hij schrijftechnieken om situaties van een andere positie te bekijken, waardoor inleving en nieuwe inzichten ontstaan.
TRAINERS
Liliane Brakema
Liliane Brakema wordt gezien als een van de meeste veelbelovende theaterregisseurs van dit moment. Ze wordt geroemd omdat ze in haar voorstellingen emotionele situaties fysiek uitbeeldt. In Your Lab gebruikt ze de wetten van theater om achter onderdrukte verlangens en frustraties te komen door ze fysiek te doorleven.
TRAINERS
Stacii Samidin
Stacii Samidin is fotograaf en documentairemaker. Hij exposeerde in het Rijksmuseum met zijn project Societies, portretten van gangs waar hij toegang toe weet te krijgen. Onlangs riep het NRC hem uit tot een van de grootste talenten. Stacii nam deel aan Your Lab in 2009. In Your Lab gebruikt hij technieken uit fotografie en documentaire om inzicht te krijgen in wie we zijn en welk effect een omgeving op ons heeft.
TRAINERS
Edgar Kruyning
Edgar Kruyning is de hoogst gegradueerde martial arts meester in de meeste disciplines. Zowel binnen als buiten Europa wordt hij als een autoriteit gezien. Edgar heeft zijn opleiding in Japan, Thailand en Frankrijk gevolgd.
TRAINERS
Niels Mooij
Alles draait bij Niels Mooij om aanwezig zijn. Daarvoor gebruikt hij verschillende techieken: van ademhalingstechnieken, tot technieken uit de sport en uit meditatie. Hoe kun je in het hier-en-nu aanwezig zijn, volledig in het lichaam en met helderheid van geest? Bij Your Lab is Niels een vast onderdeel van de training, zijn speelsheid, inzichten en liefdevolle aanpak zijn aanstekelijk en onmisbaar.
TRAINERS
Henk Oosterling
Henk is filosoof en activist. Hij heeft niet alleen zitting in de Raad van Advies van Your Lab maar draagt ook bij aan onze programma's. Hij schetst in heldere woorden welke veranderingen er in de wereld gaande zijn en welke invloed dat heeft op het mens-zijn en onze omgang met elkaar. Digitalisering, klimaattransitie, migratie en de vorming van een interculturele samenleving. Het blijft bij Henk niet bij context, hij biedt concrete concepten om te kunnen handelen in een wereld die voortdurend en versneld verandert.
TRAINERS
Kirsten Schötteldreier
Kirsten begeleidt (opera)zangers over de hele wereld. Volgens haar heeft iedereen een authentieke stem. Als je daarmee in contact komt spreekt je hele wezen anders. Kirsten heeft zich ook verdiept in Chi Kung, en gebruikt technieken om de energie zo kanaliseren dat je tot authentiek spreken komt. Dat doet ze met ongekend veel humor en speelsheid.
TRAINERS
Erno Pieter
Erno Pieter past technieken uit de Martial Arts toe om inzicht te krijgen in hoe we met elkaar contact maken en op welke manier we grenzen kunnen stellen of juist kunnen oprekken. Door met elkaar te sparren krijg je ook inzicht in welke emoties opkomen als je onder spanning staat en hoe je daarmee kunt omgaan.
TRAINERS
Floris van Tilburg
Floris doorliep de Toneelschool in Utrecht en ging daarna aan de slag in het toneel en in het bedrijfsleven. In de Your Lab gebruikt uit acteurstechnieken om patronen te spiegelen en te oefenen met nieuw, meer constructief gedrag.